Bild 6
Shackrutor:
Ca 12st
- 200g smör
- 4,5 dl vetemjöl
- 3/4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 msk kallt vatten
Instruktioner
- Blanda smör, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en skål.
- Knåda tills det blir en fast deg.
- Dela den på hälften och lägg ena hälften i plastfolié i kylen.
- Tillsätt kakao och vatten och knåda in i degen tills den är helt brunfärgad
- Lägg sedan även den i plastfolié i kylen och låt de ligga där i ca 15min.
- Dela sedan varje deg en gång till, så du får två mörka och två ljusa degar.
- Rulla ut dem i längder och lägg en ljus del med en mörk del, och sedan en ljus del ovanpå den mörka och etc.
- Tryck ihop så de blir fyrkantiga och dela dem sedan i 1cm tjocka bitar.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädde dem i 200º i 5-8min. Låt de svalna innan du serverar dem.
Man gör en sockerkaksbotten
i en plåt i nedre delen av ugnen
sen gör man choklad glasyr
ungefär så:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar